Пратите нас на фејсбуку!

Најновији извештаји са пчелињака. фотографије, детаљне информације у вези меда, најаве, директна комуникација са грађанима, питања и одговори.... Званична фејсбук страна пчелињака: Аранђеловац - Пчелињи Мед

Представљање

Сазнајете више о људима који управљају пчелињаком и гарантују за квалитет меда. Наше знање, образовање и идеали којима стремимо.

 

 

 

 

 


 

 

 

Због чега је мој мед изнад просечног квалитета?
Због чега је савршен?

Моја пословна филозофија обухвата: борбу квалитетом за место на тржишту, сталан рад на квалитету, етички однос према купцима меда, етички однос према пчелама. Посебно бих издвојио два достигнућа:

1. Моје пчеле свих 12 месеци у години живе на природном меду. У класичном комерцијалном пчеларству користи се вештачка храна за пчеле. (индустријски шећер, помешан са водом, који се пчелама сипа у хранилице) Само једна кошница, средње снаге, током јесени, зиме и раног пролећа поједе од 15 до 25 килограма хране. У мом систему рада елиминисана је прихрана пчела вештачком храном, тако да не постоји ни најмањи могући ризик да делићи те хране заврше у финалном производу.

2. Природног непријатеља медоносне пчеле, пчелињег крпеља (латински: Varroa destructor) елиминишем органским, еколошким средствима. У класичном комерцијалном пчеларству за уништавање овог паразита користе се конвенционална, хемијска средства. У мом систему рада дозвољено је користити само природне елементе који се не задржавају у воску, па је искључен сваки ризик и од најмањег загађења меда.

На ове начине омогућавам пчелама да складиште мед у савршено саће. Без икаквог ризика да у саћу (воску) буду присутни остаци вештачких елемената који би онда прешли у мед. Укратко: нимало не ометам пчеле у њиховом послу обезбеђивања најбољег могућег меда.

Пчелар Никола Гавриловић

 

Утисци купаца меда

Уз њихову дозволу, цитиране спонтане изјаве купаца у неизмењеном облику, онако како су сами купци оценили мед и услугу, од речи до речи.

Интервју са власником пчелињака

Опширан интервју дат у септембру 2017. године за онлајн пијацу здраве хране organicnet