Пратите нас на фејсбуку!

Најновији извештаји са пчелињака. фотографије, детаљне информације у вези меда, најаве, директна комуникација са грађанима, питања и одговори.... Званична фејсбук страна пчелињака: Аранђеловац - Пчелињи Мед

Представљање

Сазнајете више о људима који управљају пчелињаком и гарантују за квалитет меда. Наше знање, образовање и идеали којима стремимо.

 

 

 

 

 


 

 

 

Због чега је мој мед изнад просечног квалитета?
Због чега је савршен?

Мед доносе пчеле. Квалитет меда обезбеђују пчеле. Главни задатак пчелара треба да буде да преко свог начина пчеларења не угрози тај квалитет меда који су обезбедиле пчеле. Како ја то постижем? Издвојио бих посебно два оригинална, суштински важна достигнућа која примењујем у дугогодишњем континуитету:

1. Моје пчеле свих 12 месеци у години живе на природном меду. У класичном комерцијалном пчеларству користи се вештачка храна за пчеле. (индустријски шећер, помешан са водом, који се пчелама сипа у хранилице) Само једна кошница, средње снаге, током јесени, зиме и раног пролећа поједе од 15 до 25 килограма хране. У мом систему рада елиминисана је прихрана пчела вештачком храном, тако да не постоји ни најмањи могући ризик да делићи те хране заврше у финалном производу.

2. Природног непријатеља медоносне пчеле, пчелињег крпеља (латински: Varroa destructor) елиминишем органским, еколошким средствима. У класичном комерцијалном пчеларству за уништавање овог паразита користе се конвенционална, хемијска средства. У мом систему рада дозвољено је користити само природне елементе који се не задржавају у воску, па је искључен сваки ризик и од најмањег загађења меда.

На ове начине омогућавам пчелама да складиште мед у савршено саће. Без икаквог ризика да у саћу (воску) буду присутни остаци вештачких елемената који би онда прешли у мед. Укратко: нимало не ометам пчеле у њиховом послу обезбеђивања најбољег могућег меда.

Моја пословна филозофија обухвата: борбу квалитетом за место на тржишту, сталан рад на квалитету, етички однос према купцима меда, етички однос према пчелама.

Пчелар Никола Гавриловић

Интервјуи са власником пчелињака на тему његовог система пчеларења: http://pcelinjak.net/struka.html

Из дана у дан, из недеље у недељу, можете пратити дешавања на пчелињаку на фејсбук страници:

https://www.facebook.com/pcelinjak.net

 

 

 

Утисци купаца меда

Уз њихову дозволу, цитиране спонтане изјаве купаца у неизмењеном облику, онако како су сами купци оценили мед и услугу, од речи до речи.

Интервју са власником пчелињака

Опширан интервју дат у септембру 2017. године за онлајн пијацу здраве хране organicnet